در یک دهه پنج هزار افغان در مسیرهای مهاجرت جان باخته اند

در یک دهه پنج هزار افغان در مسیرهای مهاجرت جان باخته اند

طبق گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت در ده سال گذشته بیش از ۷۲ هزار نفر در راه‌های مهاجرت ناپدید شده و یا جان باخته اند. از جمله بیش از ۵۰۰۰ افغان نیز در راه‌های مهاجرت جان داده اند.

 

بر اساس یک گزارش تازه سازمان بین‌المللی مهاجرت از سال ۲۰۱۴ به بعد ناپدید شدن و مرگ بیش از ۷۲ هزار تن در مسیرهای مهاجرت ثبت شده است که اکثر آن‌ها در کشورهای دچار بحران جان داده اند.

سازمان بین‌الملی مهاجرت «آی‌اوام» اعلام کرد که از این میان، ۵۲ هزار تن در راه‌های مهاجرت جان باخته اند که تقریبا سه چهارم یعنی ۷۲ درصد مجموع مرگ و میر مهاجران و آوارگان در جهان را تشکیل می‌دهد. آمار این سازمان نشان می‌دهد که از این میان ۳۹ هزار تن در مناطق بحرانی جان باخته اند.

امی پاپ، مدیرکل سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت که این آمار بیانگر این واقعیت غم‌انگیز است که وقتی مردم به دلیل ناامنی و نبود چشم‌اندازی برای آینده در کشور خود گزینه‌های مطمئن دیگری نداشته باشند، زندگی خود را به خطر می‌اندازند. او از کشورها خواست که «راه‌های قانونی ایمن و منظمی ایجاد کنند تا جان کسی به خطر نیفتد.»

در گزارش «مهاجران گم‌شده» سازمان بین‌المللی مهاجرت آمده است که یک چهارم جان باختگان و ناپدیدشدگان «از کشورهای دچار بحران بشری بوده اند» و بیشترین موارد مرگ و ناپدید شدن در میان آوارگان افغان و روهنگیاها ثبت شده است.

طبق گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، بیش از ۵۰۰۰ تن از شهروندان افغانستان در جریان فرار از این کشور جان خود را از دست داده اند که شمار زیادی از این افراد بعد از به قدرت رسیدن مجدد طالبان در سال ۲۰۲۱ مجبور به فرار شده اند.

 

همچنان مرگ ۳۱۰۰ پناهجوی روهینگیایی از کشور میانمار نیز ثبت شده است. بسیاری از آنها در اثر غرق شدن قایق‌ها یا در حین فرار به بنگله دیش جان باخته اند.

بر بنیاد این گزارش بیش از ۱۲۰۰ تن پس از فرار از کشور جنگ زده لیبیا در دریا ناپدید شده اند و تعداد زیادی نیز هنگام عبور از صحرای بزرگ افریقا ناپدید شده اند.

مسیر مدیترانه مرکزی خطرناک‌ترین مسیر مهاجرت در جهان باقی مانده و در یک دهه اخیر ۲۵ هزار تن در این مسیر جان باخته اند.

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *