دانشگاه فیضمحمد کاتب یکی از دانشگاههای خصوصی در افغانستان است که در تاریخ ۱۸ حمل ۱۳۸۶ با دریافت مجوز رسمی از وزارت تحصیلات عالی فعالیت خود را آغاز کرد. این دانشگاه به عنوان یکی از معتبرترین نهادهای تحصیلات عالی در کشور معرفی شدهاست.
دانشگاه کاتب توسط محمد ابراهیم قاسمی و عقیلشاه الیاسی تاسیس شده است.
تاریخچه
دانشگاه کاتب نخستین آزمون کانکور خود را در تاریخ ۲۳ حمل ۱۳۸۷ در رشتههای حقوق، علوم سیاسی و جامعهشناسی برگزار کرد و ۲۵۰ داوطلب کامیاب در این آزمون پذیرفته شدند. تاکنون، این دانشگاه ۲۶ دور کانکور در مقاطع لیسانس و ماستری در رشتههای مختلف برگزار کردهاست.
رشتههای تحصیلی
دانشگاه کاتب دارای دوازده رشته در مقطع لیسانس و شش رشته در مقطع ماستری است. این رشتهها شامل حقوق، روابط بینالملل، اقتصاد، جامعهشناسی، کامپیوتر ساینس و طب معالجوی میشوند.
سیستم آموزشی
دانشگاه کاتب از سیستم آموزشی کریدیتی استفاده میکند که بر اساس تجربههای موفق کشورهای توسعهیافته طراحی شدهاست. در این سیستم، محصلان آزادی عمل در انتخاب دروس و استادان دارند و فعالیت در صنف تشویق میشود.
زبانهای آموزشی
درسها در دانشگاه کاتب به دو زبان دری و انگلیسی ارائه میشوند و محصلان میتوانند بین این دو زبان انتخاب کنند.
شعبهها
دانشگاه کاتب دارای سه شعبه فعال در کابل است:
– شعبه مرکزی: سرک دارالامان
– شعبه برچی: چهارراهی حاجی نوروز
– شعبه ماستری: کوچه چهارم، کارته ۳
تعداد دانشجویان و استادان
در حال حاضر، ۳۷۵۴ دانشجو در مقطع لیسانس و ۴۶۳ دانشجو در مقطع ماستری در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه کاتب دارای ۲۸۲ استاد است که حداقل دارای مدرک ماستری و تعداد قابل توجهی از آنها دارای مدرک دکتری هستند.
اهداف
دانشگاه کاتب با هدف بهبود کیفیت تحصیلات عالی، انتقال دانش با استفاده از تجربههای جهانی، و پرورش استعدادهای فکری و عملی محصلان فعالیت میکند.